این در حالی است که بسیاری از زوجها در برقراری رابطه جنسی دچار مشکل هستند و منشاء آن هم اغلب به جای اندام جنسی، ارتباط گیری عاطفی بین آنها است. دلخوریها و مشکلات زوجها اغلب در روابط جنسی آنها بازتاب پیدا میکند. در اکثر موارد مشکلات و دلخوریها منجر به رابطه جنسی کمتر میشود اما این مشکلات و دلخوریها میتواند در برخی موارد منجر به رابطه جنسی بیشتر هم بشود.
در این حالت برقراری رابطه جنسی تبدیل به راهی برای فرار از مسائل مهم و جدیتر و گفتگو در مورد آنها میشود.
مشکلات در زندگی جنسی زوجها را باید اغلب با نگاه به عوامل مختلف مورد بررسی قرار داد. میزان استرس، نوع رابطه عاطفی با شریک زندگی، سابقه رابطه جنسی و تغییرات فیزیکی از جمله این عوامل هستند.
برای بهبود رابطه جنسی بین زوجها هنگامی که میل جنسی در سطح متقابل قرار ندارد (بنا به اصطلاحی که رایج شده است «ناترازی» در میل جنسی پدید آمده است) بهترین راه، مشورت با تراپیست یا متخصص روابط جنسی زوجها و روانشناس است. با این حال قبل از مراجعه به متخصصها میتوان این چند روش را نیز امتحان کرد:
به خودتان نمره بدهید
اغلب زوجها با مشکل عدم تطابق نیاز و میل جنسی دو طرف روبرو هستند. این امر تقریبا محال است که دو نفر همواره به یک اندازه میل به برقراری رابطه جنسی داشته باشند. به همین دلیل به زوجها اغلب توصیه میشود که به میل جنسی خود از بین صفر تا ۱۰ نمره بدهند.
نمره دادن به میل جنسی خود میتواند به زوجها کمک کند که در عمل دریابند تا چه حد در این زمینه با یکدیگر متفاوت هستند و این تفاوت در طول زمان به چه شکلی تغییر میکند.
هرچند ممکن است به ظاهر به نظر برسد که مردان میل جنسی بیشتری دارند اما در عمل ثابت شده است که زنان در بسیاری از مواقع، تلاش بیشتری برای برقراری رابطه جنسی میکنند و در مقابل این مردان هستند که تمایلی به برقراری رابطه ندارند.
در این میان باید در نظر داشت که میل به برقراری رابطه جنسی قرار نیست همیشه بالا باشد و مشکل همواره به کسی که میل جنسی کمتری دارد بر نمیگردد. به راحتی میتوان زوجی را متصور شد که هر دو به خودشان نمره ۱ میدهند و با حداقل رابطه جنسی با یکدیگر خوشبخت هستند.
با یکدیگر همدلی کنید
پس از نمره دادن به میزان میل یکدیگر به رابطه جنسی میتوان به دنبال دریافتن حس دیگری در این زمینه بود. به این معنا که تلاش کنید تا دریابید نمرهای مانند شریک زندگیتان در زمینه میل جنسی داشتن چه حسی خواهد داشت.
به عنوان مثال کسی که میل جنسی کمتری دارد باید بتواند این حس را درک کند که «نه» شنیدن به درخواست برای برقراری رابطه جنسی چگونه است.
در مقابل کسی که میل جنسی بیشتری دارد باید بتواند خود را جای طرف مقابل بگذارد و تلاش کند دریابد «نه» گفتن به درخواست شریک زندگی برای برقراری رابطه جنسی تا چه حد میتواند دشوار باشد.
بازتعریف رابطه جنسی موفق
یکی دیگر از راهکارها در این زمینه میتواند بازتعریف رابطه جنسی موفق و صحبت کردن در مورد آن باشد. اینکه هر دو طرف به تعریف مشترکی از یک رابطه جنسی موفق برسند میتواند به کاهش سوءتفاهمها کمک کند.
به عنوان مثال در این میان این موضوع بسیار اهمیت دارد که نقش اقدامهای مختلف از جمله آمیزش جنسی در جریان رابطه مشخص شود و هر دو طرف به درک مشترکی در این زمینه برسند.
تکلیف خود را با دوگانه «کیفیت» و «کمیت» مشخص کنید
یکی دیگر از راهکارهای موفق در زندگی جنسی زوجها میتواند تعیین تکلیف در زمینه دوگانه کیفیت و کمیت باشد. ممکن است یکی از دو طرف به تعداد دفعات برقراری رابطه جنسی اهمیت زیادی بدهد و دیگری کیفیت و لذت رابطه جنسی برایش اهمیت بیشتری داشته باشد.
دو طرف میتوانند با سخن گفتن در این مورد به رسیدن به درک مشترک از زندگی جنسی مشترک خود کمک کنند.
اغلب افراد فکر میکنند از آنجاکه رابطه جنسی به ارگاسم منتهی شده پس موفق هم بوده است. اما رابطه جنسی موفق رابطهای است که برای هر دو طرف لذت بخش بوده باشد.
چگونه با «ناترازی» میل جنسی در زندگی مشترک روبرو شویم؟